Safi Community

Way too small!

This is not the way to browse through our website. Make that browser window screen wider or watch it on your mobile device.

Safi Community

Year:

2015

Name of project:

Safi Community

Client:

Place Dynamix

Solutions:

3D Rendering

In a quick developing city like Dubai there is an imperative on creating residences for accommodating families and making them feel comfortable in their new home. Dubai is a definitive guideline for high living standards with a mindset of creating beautiful homes. Since the fast development of Dubai in these recent times, setting the atmospheric living tone through architectural visualization is an important stepping stone to attracting people to its community.


The Community

The Safi Community project depicts just this approach to setting the residential bar and we were happy to take on the challenge. It was a real challenge to visualize this block, since the mere vastness of it. There were a lot of different segments we needed to take into account, from residential areas with houses, to leisure and recreation areas with people enjoying their surroundings. The overall tones of the renders were to be mesmerizing and yet respectful in a traditional way. Our client, Place Dynamix, wanted to attract wholesome families who know how to enjoy their time together along with their surroundings. This is what we had to have in mind when creating the atmosphere and placing the people within the renders, and they were pretty clear on how we should go about it. The project itself was an intricate puzzle of exciting exteriors that paint a unified picture of family living.
neka slikaneka slikaneka slikaneka slika
The Materials
The Materials

The client provided us with a plethora of material references and directions which involved a lot of stone and greenery. Different plant types certainly contributed to a dynamic setting with plenty of shade to cool off from the hot sun.

The Recreation
The Recreation

The recreation areas of Safi Community are carefully constructed, and we went back and forth with the client until we had the best solution for those areas. Who wouldn’t like to live near a pool, a tennis court with a modern children’s playground nearby? That’s exactly how this project is supposed to make you feel.